Gepubliceerd op 22 maart 2019 in Ditisonzewijk.nl
door: Global Trade @Diferentes

“Sinds kort zijn de handgemaakte klein meubelen en gebruiksvoorwerpen van (gerecycled) hout gemaakt door deelnemers van de Jobfactory te koop bij Tiendas Diferentes.
De 2 bedrijven zijn een samenwerkingsverband aangegaan, nadat ze met elkaar in contact kwamen via Lokaal Cadeau. Een platform waar lokale ondernemers producten aanbieden waarmee bedrijven hun werknemers de mogelijkheid kunnen bieden hun eigen (kerst) cadeau samen te stellen.

De Jobfactory was al enige tijd opzoek naar mogelijkheden om de door hun gemaakte producten aan een breder publiek te kunnen aanbieden. En Tiendas Diferentes was op zoek naar een mooie en unieke aanvulling op het assortiment.

Het is mooi om te kunnen bijdragen aan een extra stimulans voor de deelnemers van de Jobfactory door hun producten in de winkel te verkopen. De deelnemers hebben vaak een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. En zo kunnen we ze laten zien dat hun werk echt gewaardeerd wordt, aldus Jeanette Hendriks eigenaresse van Tiendas Diferentes.

Wat wij belangrijk vinden is dat we het verhaal achter het product kunnen vertellen. Dat is ook de reden dat we ons beperken tot een klein aantal ondernemers die hun producten bij ons in de winkel verkopen. En de Jobfactory past daar prima tussen.

We zijn natuurlijk wel afhankelijk van de capaciteit van de deelnemers en daarom starten we met een klein assortiment die we langzaam gaan uitbreiden. We willen niet meteen te veel druk bij de deelnemers neerleggen”

Suzanne Siany van de Jobfactory is blij met de samenwerking. “We waren inderdaad al langere tijd op zoek naar een extra verkooppunt. Klanten kunnen natuurlijk bij ons op locatie aan de Engelseweg langskomen en we verkopen ook producten bij onze tuin de Bundertjes (Bosselaan 2), maar een winkel in het centrum van de stad is natuurlijk perfect. Ik weet zeker dat onze deelnemers hier erg trots op zullen zijn”.