Nieuws2018-02-27T17:07:37+02:00

Nieuws

Uitreiking certificaten OCC-B (catering medewerker)

Deze week konden we weer nieuwe certificaten uitreiken. Van alle harte gefeliciteerd met jullie prestatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(van L naar R: Natasja Luijten, Kim van Asten – Jobfactory, Marily de Kort – Kort Support Service, Kevin Arts en Rutger van den Nieuwenhof)

Nieuwe perspectieven voor design en maatschappij “Social Label”, de film

In maart jl. heeft het team Social Label een film gemaakt binnen Jobfactory over de totstandkoming van de designkruk ontworpen door “Ilse Crawford”.

Jobfactory – film Social Label

Medewerkers Jobfactory aanwezig bij lancering ontwerp Social Label in Milaan

Afgelopen week was Jobfactory aanwezig op de designweek in Milaan.
Daar werd o.a. het ontwerp van Ilse Crawford & Oscar Peña
Fourth-productlijn binnen de designcollectie Social Label gelanceerd.
De subtiele, houten kruk sluit naadloos aan bij de ontwerpfilosofie van het sociale label.
Crawford: “Design gaat altijd over kansen en beperkingen, het verschil zit hem in het VELVET-project
zijn vrij specifiek, niet alleen in termen van het maken maar ook van de beschikbare materialen.
“De samenwerking toont de kracht van design in combinatie met een sociaal gedreven initiatief.”
Crawford: “Social label is zoveel meer dan een verzameling designerproducten. Het is een beweging met groeipotentieel.”
De houten kruk wordt met ondersteuning van de gemeente Helmond uitgevoerd door deelnemers op de timmerwerkplaats van @Jobfactory met restfluweel van Koninklijke Raymakers.

Heb jij verstand van het aanleggen van een irrigatiesysteem?

Wij zoeken voor onze zorgtuinderij een vrijwilliger die verstand heeft van het aanleggen van een irrigatiesysteem.

In onze zorgtuinderij werken wij met mensen die stappen zetten naar participatie in de maatschappij. Binnen de zorgtuinderij lopen we aan tegen knelpunten in het weekend om plantjes water te geven. We hebben besloten om een irrigatiesysteem aan te leggen en hebben de materialen al bijna voor elkaar. De komende periode gaan we aan de slag met het aanleggen en installeren. Heb jij verstand van kogelkranen, insteeknippels, koppelingen, slangklemmen en sproei installaties? En ben je bereid om ons te ondersteunen om dit systeem aan te leggen de komende maanden? Dan zoeken we jou!

Je hebt verstand van het aanleggen van een systeem en bent praktisch ingesteld. Je overlegt met het team van de Bundertjes wat moet gebeuren en bespreekt de aanleg van het systeem.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Remko Korsmit, 06-16374776. Indien je interesse hebt voor andere vrijwilligers taken op de Bundertjes zoals het helpen met dieren of op het terras dan kun je contact opnemen met Nanette Smeelen, 06-12561760.

Onze vrijwilligers ontvangen een vrijwilligersvergoeding. www.debundertjes.nl

 

Filmopnames bij Jobfactory voor Social Label

Vandaag zijn de filmopnamen gestart binnen Jobfactory voor Social Label.
Social Label werkt samen met ontwerpers en werkplaatsen van diverse maatschappelijke organisaties om nieuwe kansen te creëren voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Samenwerking Jobfactory en Tiendas Diferentes

Gepubliceerd op 22 maart 2019 in Ditisonzewijk.nl
door: Global Trade @Diferentes

“Sinds kort zijn de handgemaakte klein meubelen en gebruiksvoorwerpen van (gerecycled) hout gemaakt door deelnemers van de Jobfactory te koop bij Tiendas Diferentes.
De 2 bedrijven zijn een samenwerkingsverband aangegaan, nadat ze met elkaar in contact kwamen via Lokaal Cadeau. Een platform waar lokale ondernemers producten aanbieden waarmee bedrijven hun werknemers de mogelijkheid kunnen bieden hun eigen (kerst) cadeau samen te stellen.

De Jobfactory was al enige tijd opzoek naar mogelijkheden om de door hun gemaakte producten aan een breder publiek te kunnen aanbieden. En Tiendas Diferentes was op zoek naar een mooie en unieke aanvulling op het assortiment.

Het is mooi om te kunnen bijdragen aan een extra stimulans voor de deelnemers van de Jobfactory door hun producten in de winkel te verkopen. De deelnemers hebben vaak een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. En zo kunnen we ze laten zien dat hun werk echt gewaardeerd wordt, aldus Jeanette Hendriks eigenaresse van Tiendas Diferentes.

Wat wij belangrijk vinden is dat we het verhaal achter het product kunnen vertellen. Dat is ook de reden dat we ons beperken tot een klein aantal ondernemers die hun producten bij ons in de winkel verkopen. En de Jobfactory past daar prima tussen.

We zijn natuurlijk wel afhankelijk van de capaciteit van de deelnemers en daarom starten we met een klein assortiment die we langzaam gaan uitbreiden. We willen niet meteen te veel druk bij de deelnemers neerleggen”

Suzanne Siany van de Jobfactory is blij met de samenwerking. “We waren inderdaad al langere tijd op zoek naar een extra verkooppunt. Klanten kunnen natuurlijk bij ons op locatie aan de Engelseweg langskomen en we verkopen ook producten bij onze tuin de Bundertjes (Bosselaan 2), maar een winkel in het centrum van de stad is natuurlijk perfect. Ik weet zeker dat onze deelnemers hier erg trots op zullen zijn”.